Meer info Workshops

 

 

Workshop Yoga Alignment 3 juli 2021

Wil jij ook wat dieper in de houdingen duiken? Begin je net met yoga of beoefen je thuis yoga? Dan is dit misschien iets voor jou! Tijdens deze workshop gaan we echt per houding kijken wat een goede alignment is en hoe jij in de houding staat en waar we eventueel nog wat kunnen corrigeren. Goed voor beginners, maar ook voor meer geoefende yogi's, want soms leer je je zelf per ongeluk verkeerde dingen aan zonder dat je het door hebt! Leer door ene goede alignment blessures voorkomen, je lichaam beter kennen en het meeste profijt uit je beoefening te halen.

 

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur

Prijs: € 19,50 inclusief hand-out

Docent: Lisa Schuur

Locatie: Studio yogaLOS, Winschoten

 

 

3-daagse Anatomie ONLINE Training (datum volgt waarschijnlijk juni of september) 2021

Deze training is geschikt voor yogadocenten (in opleiding) en voor mensen die al langer bezig zijn met yoga. De training bestaat uit drie modules op drie zondagen. Het is ook mogelijk om één of twee modules te volgen, wel is het van belang dat de eerste module is gevolgd.

Module 1: Basis anatomie & stretchmethodes

Module 2: Schouder

Module 3: Heupen

 

Data: 

Tijd: 9.30 tot 12.30uur

Prijs: € 115,- voor alle drie dagen. €40,- per module

Docent: Lisa Schuur

Locatie: Online

 

 

De basis van pilates met Doreth 25 september 2021

Heb je al lang niet meer echt bewust je lijf bewogen en vind jet nu tijd om weer bewust met je lijf bezig te gaan? Doe dan mee met de 'De Basis Van Pilates' Workshop! Leer de controle over je lichaam en je lichaamsbewustzijn stapsgewijs te vergroten.

 

Onder begeleiding van gecertificeerd Pilates docent Doreth Koning werk je aan je houding, stabiliteit, coördinatie, concentratie, ademhaling en vooral ook je core! Dit is het spierkorset rondom je buik en rug wat je rug beschermt, Je leert gezonde bewegingspatronen ontwikkelen en verbeteren en weer in contact te komen met je lijf!

 

Data: 13 februari

Tijd: 10.00 tot 11.30uur

Prijs: € 10,-

Docent: Doreth Koning

 

Locatie: Studio yogaLOS, Winschoten

 

 

4 daagse Adjustment Training voor yogadocenten Oktober & November 2021 

16 oktober     Module 1: The ethics & philosophy of adjustments. Adjustments for full breathing (ujjayi), sun salutations and standing poses part one.

17 oktober     Module 2: Standing poses part two. Balancing poses and arm balances.

13 november  Module 3: Seated poses

14 november  Module 4: Backbends & preparation for backbends and inversions.

 

Tijden: 10.00 tot 15.00uur

Prijs: € 385,- (early bird)

Docent: Maxi Meissner

Locatie: Studio Moesstraat, Groningen

 

Aanmelding via mail: info@yogalos.nl

 

  

2-daagse workshop Meditatie & Pranayama met Sharesma 5 februari & 5 maart 2022

Ben je op zoek naar rust? Heb je behoefte aan meer balans in je leven? En wil je leren hoe je doormiddel van de adem en meditatie rust en balans in jezelf kan vinden? Je emoties, gedachten en bepaalde vaste patronen kunnen er samen voor zorgen dat er een mentale disbalans ontstaat. Wat kan leiden tot fysieke klachten. De kunst is dus naar binnen keren naar de rust in jezelf, het geluk in jezelf!

 

In de ochtend beginnen we met asana's (yogahoudingen) om het lichaam op te warmen voor de meditatie en de 'mind' alvast wat te kalmeren. In de middag zullen we dieper in gaan op de theorie-en filosofie achter de yoga met betrekking op pranayama (ademhalingstechnieken) en meditatie, waarna we dit in de praktijk brengen. Zodat je genoeg handvatten hebt om hier thuis ook mee aan de slag te gaan!

 

Deze 2-daagse workshop is onder begeleiding van yogadocent Sharesma Soekhai-Parag met jaren lange meditatie ervaring en doorleefde kennis, zal voor jou een basis leggen voor jouw meditatie beoefening thuis en meer rust in je hoofd.

 

*Tip: Wil je meer weten over de wetenschappelijk bewezen effecten van meditatie op het brein? Kijk dan even op de instagram @deyogaschuur of op de facebookpagina van yogaLOS. Hier staat een artikel geschreven door de eigenaresse van yogaLOS, Lisa Schuur.

 

Data: 5 februari & 5 maart

Tijd: 10.00 tot 15.00uur

Prijs: € 75,- ( € 40,- voor alleen de middag filosofie & theorie)

Docent: Sharesma Soekhai-Parag

Locatie: Studio yogaLOS, Winschoten


Workshop Yoga Basics Alignment

Wil jij ook wat dieper in de houdingen duiken? Begin je net met yoga of beoefen je thuis yoga? Dan is dit misschien iets voor jou! Tijdens deze workshop gaan we echt per houding kijken wat een goede alignment is en hoe jij in de houding staat en waar we eventueel nog wat kunnen corrigeren. Goed voor beginners, maar ook voor meer geoefende yogi's, want soms leer je je zelf per ongeluk verkeerde dingen aan zonder dat je het door hebt!

 

 

 

2-daagse workshop Meditatie & Pranayama met Sharesma Soekhai-Parag

Wil je ook graag thuis mediteren? Tijdens deze workshop leer je de beginselen vanuit de yogafilosofie. We beginnen met asana's (houdingen) & pranayama in de ochtend om je mentaal en fysiek klaar te maken voor meditatie. In de middag neemt Sharesma ons mee in theorie en filosofie. Al sinds haar jeugd is ze bezig met meditatie, Op haar tiende ontmoete ze haar guru, waarna haar interesse meer is gaan groeien. Op volwassen leeftijd (2004) heeft ze zich verdiept in de literatuur, veel satsangs, lezingen en retraites bijgewoond. Gaandeweg groeide de behoefte aan verdieping  en begeleiding op het yogapad en is ze de opleiding tot yogadocent gaan doen bij de opleiding van Ron van der Post. Hier geeft ze sinds 3 jaar hier zelf les in de filosofie, meditatie & pranayama..

 

'Van abstracte theorie naar voelen in mezelf, groeiende bewustwording, komt de filosofie tot leven'

Sharesma Soekhai-Parag

 

 

Workshop Yoga Anatomie & stretch methodes.

Tijdens deze workshop gaan we het hebben over de spieren, botten, gewrichten en fascie (bindweefsel). We kijken naar de wervelkolom, hoe onze botten zijn gebouwd en of er individuele verschillen zijn en wat we hier mee kunnen. Ook gaan we kijken hoe een spier werkt, locatie, namen en aanhechtingspunten van de belangrijkste spieren m.b.t. yoga gaan we uitgebreid behandelen (dit gaan we oefenen met anatomie in vivo). In welke asana's gebruiken we welke spieren en hoe kunnen we deze beïnvloeden met PNF stretch technieken? Deze technieken zijn meteen toepasbaar na het volgen van deze workshop en kun je goed gebruiken tijdens je lessen of tijdens je eigen beoefening! 

 

                                             * Voor mensen met minimaal twee jaar yoga ervaring en yogadocenten (in opleiding).

 

 

Workshop Het brein, de adem, stress & yoga.

Dit is een samenwerking met Rishi Soekhai (atmasanyama.nl) we gaan het hebben over het brein, het zenuwstelsel, het endocriene stelsel en de adem. Vervolgens over stress, de effecten van stress op het brein, zenuwstelsel, endocriene stelsel en hoe yoga hier een rol in kan spelen. En natuurlijk de mooie effecten van yoga op het brein op basis van wetenschappelijk onderzoek!

 

*Deze workshop is ook geschikt voor mensen die nog maar net met yoga bezig zijn!

 

 

Yoga Adjustment training

De adjustment workshop voor yogadocenten (in opleiding) met Maxi Meissner (in het engels).

 

Maxi Meissner neemt ons met al haar kennis mee in de wondere wereld van de adjustments. Een waardevolle 'tool' voor elke yogadocent.

 

Adjustments zijn zo ontzettend belangrijk, het zenuwstelsel en het musculaire systeem reageren goed op aanraking en dit wordt meestal beter begrepen door het lijf dan woorden.

 

Maxi's filosofie is niet dat een lichaam in een asana geforceerd moet worden maar liefdevol begeleid, het is een samenwerking tussen de 'adjuster' en de yoga

 

De training is opgebouwd uit vier modules, welke je vrij in kunt plannen. De training is erg praktisch en 'hands-on', je zilt meteen de technieken die je leert kunnen toepassen in je lessen!

 

Meer info over Maxi:

https://www.ashtangaingroningen.com/maxi.html

 

*Deze workshop wordt gegeven in het Engels. En is specifiek voor yogadocenten (in opleiding).

 

 

 

 

Voor meer informatie stuur gerust een mailtje naar info@yogalos.nl of neem telefonisch contact op 06-51966126

 

Wil je deze workshops een keer organiseren in je eigen yogastudio? Dit is mogelijk wij geven deze workshops ook incompany, mail of bel gerust!

Lisa Schuur

info@yogalos.nl

06-51966126

YogaLOS
J.A. Koningstraat 15
Winschoten