Workshops

 

NEW YEAR RESET: Yin yoga massage + yoga nidra 

Dit is echt een cadeautje voor jezelf! Tijdens deze heerlijke lange les van 2,5 uur wordt je volledig in de watten gelegd door Bianca (yogadocent en Thaise masseur van www.biasense.nl) en Lisa (yogadocent en fysiotherapeut). Tijdens de yin houdingen krijg je heerlijke massage's met als afsluiting een yoga nidra onder begeleiding van Lisa. We werken met kleinere groepen en Bianca en Lisa zullen beide rondlopen zodat we iedereen kunnen verwennen.

 

Yoga massage is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest een geheel zijn. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door emoties en stress en vice versa. Yoga massage laat de energie weer door het lichaam stromen. De yoga strekkingen maken de spieren en gewrichten soepel en sterk, brengen energiebanen beter in balans, werken aardend en geeft en gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. Het activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem en verbeterd de algehele vitaliteit.

 

Data: 

Donderdag 2 november 10.00-12.30 Sauwerd VOLGEBOEKT

Zondag 12 november 14.00-16.30 Winschoten VOLGEBOEKT

Zaterdag 25 november 15.00-17.30 Winschoten

Zondag 3 december 14.00-16.30 Sauwerd VOLGEBOEKT

Zondag 10 december 14.00 -16.30 Winschoten VOLGEBOEKT

Donderdag 21 december 13.00-15.30 Winschoten

 

Prijs: € 47,- per sessie

Docent: Lisa Schuur & Bianca Staal-Swarts

Locatie: Studio yogaLOS, Winschoten/ Ubbegaheem, Sauwerd


Wim Hof Methode

De Wim Hof Methode is een wettenschappelijke onderbouwde methode. Tijdens deze training leer je de theorie en technieken van zeer ervaren Wim Hof trainer Maikel van 'de inspiratieplek'. Ademhaling, theorie, oefeningen, minste, warmte genereren, koudetraining theorie en ijsbad. Zoals Wim Hof zegt 'voelen is begrijpen'.

 

Voordelen van koudetraining:

* Verbeterde weerstand

* Meer energie

* Beter om kunnen gaan met stress

* Omgaan met angst en uitdagingen (zo geeft Maikel deze trainingen ook bij de politie!)

* Verbeterde sportprestaties

* Opgewekter gevoel gedurende de dag

* Beter slapen

* Meer focus

 

Datum: Zondag 29 oktober 11.00 -17.00

Prijs: € 109,- Inclusief uitgebreide warme lunch

Docent: Maikel van de inspiratieplek

Locatie: Studio yogaLOS Winschoten


3-daagse Anatomie Training (datum volgt)

Deze training is geschikt voor yogadocenten (in opleiding) en voor mensen die al langer bezig zijn met yoga. De training bestaat uit drie modules op drie zondagen. Het is ook mogelijk om één of twee modules te volgen, wel is het van belang dat de eerste module is gevolgd. Tijdens deze training gaan we het hebben over de spieren, botten, gewrichten en fascie (bindweefsel). We kijken naar de wervelkolom, hoe onze botten zijn gebouwd en of er individuele verschillen zijn en wat we hier mee kunnen. Ook gaan we kijken hoe een spier werkt, locatie, namen en aanhechtingspunten van de belangrijkste spieren m.b.t. yoga gaan we uitgebreid behandelen (dit gaan we oefenen met anatomie in vivo). In welke asana's gebruiken we welke spieren en hoe kunnen we deze beïnvloeden met PNF stretch technieken? Deze technieken zijn meteen toepasbaar na het volgen van deze workshop en kun je goed gebruiken tijdens je lessen of tijdens je eigen beoefening! 

 

Module 1: Basis anatomie & stretchmethodes

Module 2: Schouder

Module 3: Heupen


2-daagse workshop Meditatie & Pranayama met Sharesma (datum volgt)

Ben je op zoek naar rust? Heb je behoefte aan meer balans in je leven? En wil je leren hoe je doormiddel van de adem en meditatie rust en balans in jezelf kan vinden? Je emoties, gedachten en bepaalde vaste patronen kunnen er samen voor zorgen dat er een mentale disbalans ontstaat. Wat kan leiden tot fysieke klachten. De kunst is dus naar binnen keren naar de rust in jezelf, het geluk in jezelf!

 

In de ochtend beginnen we met asana's (yogahoudingen) om het lichaam op te warmen voor de meditatie en de 'mind' alvast wat te kalmeren. In de middag zullen we dieper in gaan op de theorie-en filosofie achter de yoga met betrekking op pranayama (ademhalingstechnieken) en meditatie, waarna we dit in de praktijk brengen. Zodat je genoeg handvatten hebt om hier thuis ook mee aan de slag te gaan!

 

Deze 2-daagse workshop is onder begeleiding van yogadocent Sharesma Soekhai-Parag met jaren lange meditatie ervaring en doorleefde kennis, zal voor jou een basis leggen voor jouw meditatie beoefening thuis en meer rust in je hoofd. Al sinds haar jeugd is ze bezig met meditatie, Op haar tiende ontmoete ze haar guru, waarna haar interesse meer is gaan groeien. Op volwassen leeftijd (2004) heeft ze zich verdiept in de literatuur, veel satsangs, lezingen en retraites bijgewoond. Gaandeweg groeide de behoefte aan verdieping  en begeleiding op het yogapad en is ze de opleiding tot yogadocent gaan doen bij de opleiding van Ron van der Post. Hier geeft ze sinds 3 jaar hier zelf les in de filosofie, meditatie & pranayama..

 

'Van abstracte theorie naar voelen in mezelf, groeiende bewustwording, komt de filosofie tot leven'

Sharesma Soekhai-Parag

 

 

Data: 2023

Tijd: 10.00 tot 15.00uur

Prijs: € 97,- ( € 57,- voor alleen de middag filosofie & theorie)

Docent: Sharesma Soekhai-Parag

Locatie: Studio yogaLOS, Winschoten


Workshop Het brein, de adem, stress & yoga (datum volgt)

We gaan het hebben over het brein, het zenuwstelsel, het endocriene stelsel en de adem. Vervolgens over stress, de effecten van stress op het brein, zenuwstelsel, endocriene stelsel en hoe yoga hier een rol in kan spelen. En natuurlijk de mooie effecten van yoga op het brein op basis van wetenschappelijk onderzoek!

 

*Deze workshop is ook geschikt voor mensen die nog maar net met yoga bezig zijn!

 

 


 

Voor meer informatie stuur gerust een mailtje naar info@yogalos.nl of neem telefonisch contact op 06-51966126

 

Wil je deze workshops een keer organiseren in je eigen yogastudio? Dit is mogelijk wij geven deze workshops ook incompany, mail of bel gerust!

Lisa Schuur

info@yogalos.nl

06-51966126

YogaLOS
J.A. Koningstraat 15
Winschoten