Meer info Workshops

 

NEW YEAR RESET: Yin yoga massage + yoga nidra 

Deze les wordt gegeven door Lisa en Doreth. Lisa geeft de yin les, beide zullen ze rond lopen voor de massage's en Doreth sluit af met een yoga nidra sessie.

 

Yoga massage is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest een geheel zijn. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door emoties en stress en vice versa. Yoga massage laat de energie weer door het lichaam stromen. De yoga strekkingen maken de spieren en gewrichten soepel en sterk, brengen energiebanen beter in balans, werken aardend en geeft en gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. Het activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem en verbeterd de algehele vitaliteit.

 

Tijdens de yoga nidra zetten we een intentie en leggen we de focus op loslaten en ontspannen. Wat laat jij los? En waar wil jij naartoe in 2023? Begin in alle ontspannenheid en met een positieve mindset het nieuwejaar!

 

Data: Deze middag workshop wordt gegeven op:

 

30 september Sauwerd

12 november Winschoten

25 november Winschoten

3 december Sauwerd 

10 devember Winschoten

Tijd: 14.00 tot 16.30uur

Prijs: € 47,- per sessie

Docent: Lisa Schuur & Doreth Koning

Locatie: Studio yogaLOS, Winschoten

 

 

Workshop Yoga Alignment DATUM VOLGT

Wil jij ook wat dieper in de houdingen duiken? Begin je net met yoga of beoefen je thuis yoga? Dan is dit misschien iets voor jou! Tijdens deze workshop gaan we echt per houding kijken wat een goede alignment is en hoe jij in de houding staat en waar we eventueel nog wat kunnen corrigeren. Goed voor beginners, maar ook voor meer geoefende yogi's, want soms leer je je zelf per ongeluk verkeerde dingen aan zonder dat je het door hebt! Leer door ene goede alignment blessures voorkomen, je lichaam beter kennen en het meeste profijt uit je beoefening te halen.

 

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur

Prijs: € 25,- inclusief hand-out

Docent: Lisa Schuur

Locatie: Studio yogaLOS, Winschoten

 

 

3-daagse Anatomie ONLINE Training (datum volgt waarschijnlijk oktober/ november) 2022

Deze training is geschikt voor yogadocenten (in opleiding) en voor mensen die al langer bezig zijn met yoga. De training bestaat uit drie modules op drie zondagen. Het is ook mogelijk om één of twee modules te volgen, wel is het van belang dat de eerste module is gevolgd.

Module 1: Basis anatomie & stretchmethodes

Module 2: Schouder

Module 3: Heupen

 

Data: 

Tijd: 9.30 tot 12.30uur

Prijs: € 115,- voor alle drie dagen. €40,- per module

Docent: Lisa Schuur

Locatie: Online

 

  

2-daagse workshop Meditatie & Pranayama met Sharesma mogelijk in 2023 weer -> Interesse? Laat het weten!

Ben je op zoek naar rust? Heb je behoefte aan meer balans in je leven? En wil je leren hoe je doormiddel van de adem en meditatie rust en balans in jezelf kan vinden? Je emoties, gedachten en bepaalde vaste patronen kunnen er samen voor zorgen dat er een mentale disbalans ontstaat. Wat kan leiden tot fysieke klachten. De kunst is dus naar binnen keren naar de rust in jezelf, het geluk in jezelf!

 

In de ochtend beginnen we met asana's (yogahoudingen) om het lichaam op te warmen voor de meditatie en de 'mind' alvast wat te kalmeren. In de middag zullen we dieper in gaan op de theorie-en filosofie achter de yoga met betrekking op pranayama (ademhalingstechnieken) en meditatie, waarna we dit in de praktijk brengen. Zodat je genoeg handvatten hebt om hier thuis ook mee aan de slag te gaan!

 

Deze 2-daagse workshop is onder begeleiding van yogadocent Sharesma Soekhai-Parag met jaren lange meditatie ervaring en doorleefde kennis, zal voor jou een basis leggen voor jouw meditatie beoefening thuis en meer rust in je hoofd.

 

*Tip: Wil je meer weten over de wetenschappelijk bewezen effecten van meditatie op het brein? Kijk dan even op de instagram @deyogaschuur of op de facebookpagina van yogaLOS. Hier staat een artikel geschreven door de eigenaresse van yogaLOS, Lisa Schuur.

 

Data: 2023

Tijd: 10.00 tot 15.00uur

Prijs: € 145,- ( € 85,- voor alleen de middag filosofie & theorie)

Docent: Sharesma Soekhai-Parag

Locatie: Studio yogaLOS, Winschoten


Workshop Yoga Basics Alignment

Wil jij ook wat dieper in de houdingen duiken? Begin je net met yoga of beoefen je thuis yoga? Dan is dit misschien iets voor jou! Tijdens deze workshop gaan we echt per houding kijken wat een goede alignment is en hoe jij in de houding staat en waar we eventueel nog wat kunnen corrigeren. Goed voor beginners, maar ook voor meer geoefende yogi's, want soms leer je je zelf per ongeluk verkeerde dingen aan zonder dat je het door hebt!

 

 

 

2-daagse workshop Meditatie & Pranayama met Sharesma Soekhai-Parag

Wil je ook graag thuis mediteren? Tijdens deze workshop leer je de beginselen vanuit de yogafilosofie. We beginnen met asana's (houdingen) & pranayama in de ochtend om je mentaal en fysiek klaar te maken voor meditatie. In de middag neemt Sharesma ons mee in theorie en filosofie. Al sinds haar jeugd is ze bezig met meditatie, Op haar tiende ontmoete ze haar guru, waarna haar interesse meer is gaan groeien. Op volwassen leeftijd (2004) heeft ze zich verdiept in de literatuur, veel satsangs, lezingen en retraites bijgewoond. Gaandeweg groeide de behoefte aan verdieping  en begeleiding op het yogapad en is ze de opleiding tot yogadocent gaan doen bij de opleiding van Ron van der Post. Hier geeft ze sinds 3 jaar hier zelf les in de filosofie, meditatie & pranayama..

 

'Van abstracte theorie naar voelen in mezelf, groeiende bewustwording, komt de filosofie tot leven'

Sharesma Soekhai-Parag

 

 

Workshop Yoga Anatomie & stretch methodes.

Tijdens deze workshop gaan we het hebben over de spieren, botten, gewrichten en fascie (bindweefsel). We kijken naar de wervelkolom, hoe onze botten zijn gebouwd en of er individuele verschillen zijn en wat we hier mee kunnen. Ook gaan we kijken hoe een spier werkt, locatie, namen en aanhechtingspunten van de belangrijkste spieren m.b.t. yoga gaan we uitgebreid behandelen (dit gaan we oefenen met anatomie in vivo). In welke asana's gebruiken we welke spieren en hoe kunnen we deze beïnvloeden met PNF stretch technieken? Deze technieken zijn meteen toepasbaar na het volgen van deze workshop en kun je goed gebruiken tijdens je lessen of tijdens je eigen beoefening! 

 

                                             * Voor mensen met minimaal twee jaar yoga ervaring en yogadocenten (in opleiding).

 

 

Workshop Het brein, de adem, stress & yoga.

Dit is een samenwerking met Rishi Soekhai (atmasanyama.nl) we gaan het hebben over het brein, het zenuwstelsel, het endocriene stelsel en de adem. Vervolgens over stress, de effecten van stress op het brein, zenuwstelsel, endocriene stelsel en hoe yoga hier een rol in kan spelen. En natuurlijk de mooie effecten van yoga op het brein op basis van wetenschappelijk onderzoek!

 

*Deze workshop is ook geschikt voor mensen die nog maar net met yoga bezig zijn!

 

 

 

Voor meer informatie stuur gerust een mailtje naar info@yogalos.nl of neem telefonisch contact op 06-51966126

 

Wil je deze workshops een keer organiseren in je eigen yogastudio? Dit is mogelijk wij geven deze workshops ook incompany, mail of bel gerust!

Lisa Schuur

info@yogalos.nl

06-51966126

YogaLOS
J.A. Koningstraat 15
Winschoten