Meer info Workshops

 

 

Workshop `Yoga Alignment’ 10 mei en 25 oktober 2020

Wil jij ook wat dieper in de houdingen duiken? Begin je net met yoga of beoefen je thuis yoga? Dan is dit misschien iets voor jou! Tijdens deze workshop gaan we echt per houding kijken wat een goede alignment is en hoe jij in de houding staat en waar we eventueel nog wat kunnen corrigeren. Goed voor beginners, maar ook voor meer geoefende yogi's, want soms leer je je zelf per ongeluk verkeerde dingen aan zonder dat je het door hebt!

 

Tijd: 10.00-12.00 uur

Prijs: € 19,50 inclusief hand-out

Docent: Lisa Schuur

 

 

Workshop met Wieteke 'Verdieping in de asana's' 9 november

Wieteke zal je in deze workshop op een begrijpelijke manier meenemen in de yoga filosofie op basis van één van de onderdelen van yoga, de asana's. We beginnen de ochtend fysiek met asana's, waarna we na de pauze de filosofie induiken. Wat hebben we deze ochtend nou eigenlijk gedaan? Wat gebeurd er in ons lijf? En met onze mind?

 

In het Westen zijn we yoga langzamerhand gaan zien als alléén een fysieke beoefening. Dat alle oefeningen die we doen, de asana's, dat dit yoga is. Zo krijgen we het idee dat wanneer iemand 'goed' is in de asana's en zich in de raarste bochten kan vouwen, iemand goed is in yoga.

 

Yoga omvat veel meer dan alleen asana's. Hoewel de asana's op zichzelf al vaak een mooi effect hebben zonder dat je misschien kennis hebt van de filosofie voel je misschien al wel dat er meer gebeurd dan alleen rekken en strekken. Asana's zijn een onderdeel van yoga, maar achter al deze houdingen schuilt een bijzondere filosofie.

 

Wieteke neemt je in deze workshop op een toegankelijke wijze mee in de filosofie. Als uitgangspunt nemen we de asana's, omdat de meeste mensen die al langere tijd yogales volgen al wel voelen dat er van alles gebeurd in het lichaam en onze geest!

 

Aan de hand van de asana's wordt er uitgelegd wat we willen bewerkstelligen met onze yogabeoefening. Welke energie we met bepaalde oefeningen willen versterken en welke oefeningen goed zijn om bepaalde chakra's te versterken. Want dit alles heeft natuurlijk effect op onze 'state of mind'.

 

Tijd: 10.00-15.30uur

Prijs: € 50,- (€ 30,- Halve dag)

Docent: Wieteke van Meer

StudioLOS, winschoten

 

 

 

2020

 

 

 

Yoga basics & alignment workshop

Datum wordt nog geprikt

14.00-16.00uur

€ 19,50

J,A.Koningstraat 15, Winschoten

(inschrijven kan ook via momoyoga)

 

Lezing: Het brein & yoga,

Zaterdag 25 januari

12.30-14.30uur

€ 19,50

J,A.Koningstraat 15, Winschoten

(inschrijven kan ook via momoyoga)

  

Anatomie & stretchmethodes

16 mei

10.00-16.00uur

Gewoon      Early bird (aanmelding en betaling voor 15 februari)

€ 85,-    € 75,-

Studio Moesstraat, Groningen

 

Modular adjustment training for yoga teachers.

5 september module 1

6 september module 2

24 oktober module 3

25 oktober module 4

Gewoon      Early bird (aanmelding en betaling voor 5 juli)

€ 115,-        € 105,-   (1 module)

€ 220,-     € 200,- (2 module's)

€ 425,-      € 385,-   (4 module's)

Studio Moestraat, Groningen

 


Workshop Yoga Basics Alignment

Wil jij ook wat dieper in de houdingen duiken? Begin je net met yoga of beoefen je thuis yoga? Dan is dit misschien iets voor jou! Tijdens deze workshop gaan we echt per houding kijken wat een goede alignment is en hoe jij in de houding staat en waar we eventueel nog wat kunnen corrigeren. Goed voor beginners, maar ook voor meer geoefende yogi's, want soms leer je je zelf per ongeluk verkeerde dingen aan zonder dat je het door hebt!

 

 

 

Workshop Yoga Anatomie & stretch methodes.

Tijdens deze workshop gaan we het hebben over de spieren, botten, gewrichten en fascie (bindweefsel). We kijken naar de wervelkolom, hoe onze botten zijn gebouwd en of er individuele verschillen zijn en wat we hier mee kunnen. Ook gaan we kijken hoe een spier werkt, locatie, namen en aanhechtingspunten van de belangrijkste spieren m.b.t. yoga gaan we uitgebreid behandelen (dit gaan we oefenen met anatomie in vivo). In welke asana's gebruiken we welke spieren en hoe kunnen we deze beïnvloeden met PNF stretch technieken? Deze technieken zijn meteen toepasbaar na het volgen van deze workshop en kun je goed gebruiken tijdens je lessen of tijdens je eigen beoefening! 

 

                                             * Voor mensen met minimaal twee jaar yoga ervaring en yogadocenten (in opleiding).

 

 

 

 

Workshop Het brein, de adem, stress & yoga.

Dit is een samenwerking met Rishi Soekhai (atmasanyama.nl) we gaan het hebben over het brein, het zenuwstelsel, het endocriene stelsel en de adem. Vervolgens over stress, de effecten van stress op het brein, zenuwstelsel, endocriene stelsel en hoe yoga hier een rol in kan spelen. En natuurlijk de mooie effecten van yoga op het brein op basis van wetenschappelijk onderzoek!

 

*Deze workshop is ook geschikt voor mensen die nog maar net met yoga bezig zijn!

 

 

 

Yoga Adjustment training

De adjustment workshop voor yogadocenten (in opleiding) met Maxi Meissner (in het engels).

 

Maxi Meissner neemt ons met al haar kennis mee in de wondere wereld van de adjustments. Een waardevolle 'tool' voor elke yogadocent.

 

Adjustments zijn zo ontzettend belangrijk, het zenuwstelsel en het musculaire systeem reageren goed op aanraking en dit wordt meestal beter begrepen door het lijf dan woorden.

 

Maxi's filosofie is niet dat een lichaam in een asana geforceerd moet worden maar liefdevol begeleid, het is een samenwerking tussen de 'adjuster' en de yoga

 

De training is opgebouwd uit vier modules, welke je vrij in kunt plannen. De training is erg praktisch en 'hands-on', je zilt meteen de technieken die je leert kunnen toepassen in je lessen!

 

Meer info over Maxi:

https://www.ashtangaingroningen.com/maxi.html

 

*Deze workshop wordt gegeven in het Engels. En is specifiek voor yogadocenten (in opleiding).

 

 

 

 

Voor meer informatie stuur gerust een mailtje naar info@yogalos.nl of neem telefonisch contact op 06-51966126

 

Wil je deze workshops een keer organiseren in je eigen yogastudio? Dit is mogelijk wij geven deze workshops ook incompany, mail of bel gerust!

Lisa Schuur

info@yogalos.nl

06-51966126

YogaLOS
J.A. Koningstraat 15
Winschoten