Yoga

Door yoga leer je je lijf kennen en neemt je lichaamsbewustzijn toe. Dit zul je ook merken in je dagelijks leven: je houding verbeterd, je beweegt soepeler, je bent bewuster, veerkrachtiger en letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel!

 

Tegenwoordig zijn we vaak ver verwijderd van een normaal functionerend lichaam. We vragen steeds minder van ons lichaam door onze kantoorbanen, laptops, iPads, smartphones, een lekkere luie bank en wc-potten (ja ja, vroeger hurkte men gewoon, wat veel beter is voor je lijf dan lui op de plee zitten). 

 

De gevolgen hiervan zag ik maar al te vaak in de praktijk als fysiotherapeut. Onze dagen bestaan dus vaak voor een heel groot deel uit zitten, heel veel zitten. Ons lichaam wordt hierdoor steeds minder belastbaar. Gaan we naast onze 40-urige zitweek ineens een kast verslepen, dan levert dit vaak meteen problemen op, terwijl een sterk en gezond lichaam dit gewoon aan zou moeten kunnen. 

 

Yoga is het verbeteren van de belastbaarheid van je lichaam en je geest, zodat je mentaal en fysiek meer aankunt. Mentaal word je sterker, stabieler en bewuster. Lichamelijk word je sterker en soepeler. Je brengt je lichaam als het ware terug naar de fabrieksinstellingen. Oftewel, je wordt los en je laat los.

 

Vandaar dus de naam yogaLOS!

 

Je kunt als beginner overal in stromen! Yoga is namelijk jouw beoefening, daarnaast geven wij altijd verschillende opties. In de studio worden verschillende stijlen gegeven:

 

Dynamische hatha yoga is dynamisch en uitdagend en daardoor ook ontspannend voor de geest! Tijdens de yogales is er een balans tussen inspannen en ontspannen, kracht en flexibiliteit. Na alle dynamiek wordt de les altijd afgesloten met een eindontspanning en/of meditatie. 

 

Yoga basics is een hatha les in een flow met voornamelijk de basishoudingen. De les is geschikt voor studenten die nieuw zijn in yoga, maar ook voor de doorgewinterde beoefenaar die de technische principes wil doornemen. Het is echt om en goede basis te leggen voor je yogabeoefening en/of om deze te versterken. Tijdens deze les zullen er meer cues (verbale aanwijzingen) en adjustments (manuele begeleiding) zijn en zullen we geen 'Advanced' houdingen doen. Om iedereen hier voldoende in te begeleiding werken we met een maximum van 6 leerlingen.

 

Hatha slow yoga is een mildere vorm van hatha yoga, met de nadruk op flexibiliteit en ontspanning. Ten op zichtte van de dynamische hatha yoga minder krachtsoefeningen een lager tempo en minder zwaar. 

 

Yin yoga bestaat vooral uit zittende en liggende houdingen. Waarbij de houdingen langer worden vastgehouden. Hierdoor is het gunstig voor ons bindweefsel (fascia), wat iets meer tijd nodig heeft om soepel te worden. Daarnaast is de yin meer gericht op verstillen, naarbinnen keren en ontspannen.

 

Yin Touch & Nidra is eigenlijk een mini yin reset en is gericht op het kalmeren van je zenuwstelsel met veel zachte adjustments en massage's. De les wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 6 personen en wordt afgesloten een yoga nidra. 

Lisa Schuur

info@yogalos.nl

06-51966126

YogaLOS
J.A. Koningstraat 15
Winschoten