pilates

 

Pilates is een goede uitgebalanceerde methode mits gegeven door een goede docent. Het is geschikt voor mensen in topconditie maar ook voor mensen die al lange tijd niks aan lichaamsbeweging hebben gedaan kunnen met Pilates hun conditie weer geleidelijk opbouwen. De bewegingen gaan heel gecontroleerd en met volledige aandacht.

 

Naast yoga is het een mooie methode om je lichaam en geest fit, sterk en soepel te houden. Het uitgangspunt is hetzelfde als bij yoga, een preventieve mindset! Zorgen voor een gezonde geest en een gezond lichaam zodat je lang, gezond en vitaal leeft. 

 

 

'You are only as old as your spine is flexible.'

                      Joseh Pilates

 

Tijdens een pilates les werk je aan houding, stabiliteit, coördinatie, concentratie, ademhaling en vooral ook je core! Dit is het spierkorset rondom je buik en rug wat je rug beschermt. Je leert gezonde bewegingspatronen ontwikkelen en verbeteren. 

 

De methode is tijdens de eerste wereldoorlog ontwikkeld door Joseph Pilates voor oorlogsveteranen om deze beter te kunnen revalideren zowel fysiek als mentaal. De ontwikkelingen binnen de pilates wereld staan niet stil en het is inmiddels door fysiotherapeuten verder ontwikkeld. Kortom het is een ontzettend mooie methode voor een gezond en vitaal lijf!                 

Lisa Schuur

info@yogalos.nl

06-51966126

YogaLOS
J.A. Koningstraat 15
Winschoten