Docent

   

Tijdens mijn eerste echte yogaretraite in Thailand in 2006 werd mijn passie voor yoga geboren. Sindsdien volgden er lessen en retraites in binnen-en buitenland. Toen ik een jaar of acht was zat ik al op kinderyoga, ook toen vond ik het al leuk, hoewel ik natuurlijk nog niet heel bewust bezig was. Wel waren de fysieke houdingen (asana's) toen nog een stuk makkelijker!

 

Als volwassene gaat het allemaal een stuk lastiger, helemaal wanneer je jaren niks aan het fysieke onderhoud van je lichaam hebt gedaan.  Zo was ik als tiener en begin twintiger niet altijd even gedisciplineerd op het ‘yoga-pad’. Maar tegenwoordig heb ik tot mijn eigen verbazing echt discipline en ben ik zeer regelmatig en trouw bezig met yoga. Het voelt goed, zowel fysiek als mentaal, en ik zou niet meer zonder kunnen.

 

Gaandeweg zocht ik meer verdieping en heb ik een Yoga Teacher Training op Bali (RYT-200) gevolgd en ben ik een geregistreerde yoga docent bij de Yoga Alliance. Ook heb ik de 3-jarige yogaopleiding bij Ron van der Post afgerond. Wat de beste basis is geweest.

 

Vanaf 2015 geef ik wekelijkse lessen. Drie jaar later werd ik fulltime yogadocent en ben ik niet meer werkzaam als fysiotherapeut. Yoga is mijn passie, ik voel en zie wat het mij doet en ik zie dit bij leerlingen. Dit is fantastisch om te zien en door te mogen geven!

 

In de yoga ben je nooit uitgeleerd, het blijft altijd enorm interessant en er is altijd meer verdieping mogelijk. Nog steeds volg ik regelmatig workshops, lessen, scholingen en ga ik naar retraites om verdieping te blijven zoeken.

 

Als yogadocent met mijn achtergrond als fysiotherapeut is het mijn streven is om een brug te slaan tussen regulier en alternatief. Zo geef ik regelmatig anatomie workshops voor yogadocenten en ben ik anatomie docent bij de dynamische yogaopleiding van Ron van der Post en schreef ik tijdens mijn opleiding fysiotherapie de afstudeerscriptie ‘Does yoga reduce the pain and functional disability when used as a treatment in people with chronic lower back pain?’:http://yoganederland.nl/attachments/Graduation%20assignment_Lisa%20Schuur.pdf

 

Naast dit yogapad wat ik graag bewandel woon ik samen met mijn man, twee kindjes en hond. 

 

Lisa Schuur

Lisa Schuur

info@yogalos.nl

06-51966126

YogaLOS
J.A. Koningstraat 15
Winschoten