Docent


   

Tijdens mijn eerste echte yogaretraite in Thailand in 2006 werd mijn passie voor yoga geboren. Sindsdien volgden er lessen en retraites in binnen-en buitenland. Toen ik een jaar of acht was zat ik al op kinderyoga, ook toen vond ik het al leuk, hoewel ik natuurlijk nog niet heel bewust bezig was. Wel waren de fysieke houdingen (asana's) toen nog een stuk makkelijker!

 

Als volwassene gaat het allemaal een stuk lastiger, helemaal wanneer je jaren niks aan het fysieke onderhoud van je lichaam hebt gedaan.  Zo was ik als tiener en begin twintiger niet altijd even gedisciplineerd op het ‘yoga-pad’. Maar tegenwoordig heb ik tot mijn eigen verbazing echt discipline en ben ik zeer regelmatig en trouw bezig met yoga. Het voelt goed, zowel fysiek als mentaal, en ik zou niet meer zonder kunnen.

 

Inmiddels heb ik meer verdieping gezocht in een Yoga Teacher Training op Bali (RYT-200) en ben ik een geregistreerde yoga docent bij de Yoga Alliance. En heb ik de 3-jarige yogaopleiding bij Ron van der Post afgerond. In de yoga ben je nooit uitgeleerd, het blijft altijd enorm interessant en er is altijd meer verdieping mogelijk. Nog steeds volg ik regelmatige workshops, lessen en ga ik naar retraites om verdieping te blijven zoeken.

 

Naast yogadocent ben ik fysiotherapeut. Mijn streven is om een brug te slaan tussen regulier en alternatief. Zo geef ik regelmatig anatomie workshops voor yogadocenten en ben ik anatomie docent bij de dynamische yogaopleiding van Ron van der Post en schreef ik tijdens mijn opleiding fysiotherapie de afstudeerscriptie ‘Does yoga reduce the pain and functional disability when used as a treatment in people with chronic lower back pain?’

Deze staat ook online zie de volgende link:

http://yoganederland.nl/attachments/Graduation%20assignment_Lisa%20Schuur.pdf

 

 

Lisa Schuur

Lisa Schuur

info@yogalos.nl

06-51966126

YogaLOS
J.A. Koningstraat 15
Winschoten