Docenten

Lisa Oomkens-Schuur (1987)   Yogadocent                                                              

Tijdens mijn eerste echte yogaretraite in Thailand in 2006 werd mijn passie voor yoga geboren. Sindsdien volgden er lessen en retraites in binnen-en buitenland.

 

Toen ik een jaar of acht was zat ik al op kinderyoga, ook toen vond ik het al leuk, hoewel ik natuurlijk nog niet heel bewust bezig was. Wel waren de fysieke houdingen (asana's) toen nog een stuk makkelijker!

 

Als volwassene gaat het allemaal een stuk lastiger, helemaal wanneer je jaren niks aan het fysieke onderhoud van je lichaam hebt gedaan.  Zo was ik als tiener en begin twintiger niet altijd even gedisciplineerd op het ‘yoga-pad’. Maar tegenwoordig heb ik tot mijn eigen verbazing echt discipline en ben ik zeer regelmatig en trouw bezig met yoga. Het voelt goed, zowel fysiek als mentaal, en ik zou niet meer zonder kunnen.

 

Gaandeweg zocht ik meer verdieping en heb ik een Yoga Teacher Training op Bali (RYT-200) gevolgd en ben ik een geregistreerde yoga docent bij de Yoga Alliance. Ook heb ik de 3-jarige yogaopleiding bij Ron van der Post afgerond. Wat de beste basis is geweest. Diepe oude kennis vanuit India in de traditie van Brhamrishi Viswatma Bawraji, gecombineerd met de Hollandse nuchterheid en humor. Want voor mij heeft yoga niks 'zweverigs' het zorgt er juist voor dat je goed met beide benen op de grond staat!

 

Vanaf 2015 geef ik wekelijkse yoga lessen. Drie jaar later werd ik fulltime yogadocent en sindsdien ben ik niet meer werkzaam als fysiotherapeut. Yoga is absoluut mijn passie, ik voel en zie wat het mij doet en ik zie dit bij leerlingen. Dit is fantastisch om te zien en door te mogen geven!

 

In de yoga ben je nooit uitgeleerd, het blijft altijd enorm interessant en er is altijd meer verdieping mogelijk. Nog steeds volg ik regelmatig workshops, lessen, scholingen en ga ik naar retraites om verdieping te blijven zoeken. Zo heb ik recentelijk een verdiepingscursus Pilates bij Marjon van Grunsven samen met Doreth gevold. En een yin yoga opleiding bij arhanta yoga ashram. 

 

Als yogadocent met mijn achtergrond als fysiotherapeut is het mijn streven is om een brug te slaan tussen regulier en alternatief. Zo geef ik regelmatig anatomie workshops voor yogadocenten en ben ik anatomie docent bij de dynamische yogaopleiding van Ron van der Post en schreef ik tijdens mijn opleiding fysiotherapie de afstudeerscriptie ‘Does yoga reduce the pain and functional disability when used as a treatment in people with chronic lower back pain?’:http://yoganederland.nl/attachments/Graduation%20assignment_Lisa%20Schuur.pdf

 

Naast dit yogapad wat ik graag bewandel woon ik samen met mijn man, twee kleine kindjes en hond. En volg ik af en toe Pilates lessen.


Doreth Koning-Bouman (1971)   Pilates docent & Yoga Nidra Docent                                                          

Dat er een verandering moest komen werd ik mij acht jaar geleden van bewust. Toen mijn fysiotherapeut mij doorverwees naar pilates omdat ik jaren last had van chronische rugklachten.

 

Het regelmatig beoefenen van pilates geeft mij ondersteuning bij het hardlopen en yoga. Daarnaast zorgt het voor een stabiele en goede houding tijdens mijn werk als verpleegkundige.

 

'Change happens through movement en movement heals'

Joseph Pilates

 

Sinds ik pilates beoefen en vooral de combinatie met yoga zijn mijn rugklachten verleden tijd. Zoals Joseph Pilates ook mooi zegt: 'verandering ontstaat door beweging en beweging heelt'.

 

Terwijl ik pilates lessen volgde werd mijn interesse getrokken naar de klassieke vorm van pilates ontwikkeld door Josep Pilates. Ik verdiepte me in de theorie en de wetenschappelijk achtergrond en ging pilates lessen geven bij een sportschool.. En volgde ik een verdiepingscursus pilates bij Marjon van Grunsven.

 

Mijn passie is het doorgeven van alles wat ik heb mogen leren in een mooie vertrouwde setting. De pilates lessen bij yogaLOS zijn naast sportief en uitdagend ook gericht op aandacht, adem, bewustzijn en focus.

 

Naast pilates heeft ook yoga nidra mij veel gebracht. Deze vorm van yoga is volledig gericht op ontspanning. Hiervoor heb ik inmiddels een opleiding gevolgd zodat ik dit kan doorgeven, want dit is zo waardevol! Één keer in de maand verzorg ik een livestream online yoga nidra les en is het mogelijk om bij mij een online yoga nidra consult in te plannen.

 

Naast pilates, yoga en mijn werk als verpleegkundige ben ik getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen en twee bonus-kinderen.

 

Ik hoop jullie binnenkort te ontmoeten bij één van de pilates en/of yoga nidra lessen!

Lisa Schuur

info@yogalos.nl

06-51966126

YogaLOS
J.A. Koningstraat 15
Winschoten